ÎNCURAJAREA NESIMŢIRII


Un pacient intubat, aflat în comă de gradul II, a fost nevoit să aştepte jumătate de oră până să intre în Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, din cauza unei maşini parcate care bloca accesul în clădire!!!

Astăzi pe la ora 10,30, o maşină parcată neregulamentar bloca uşa de acces a Institutului Inimii din Cluj. este vorba despre singura uşa pe unde se poate intra cu targa, adică uşa pentru urgenţe a acestei instituţii medicale. Poliţia rutieră a fost sesizată dar agentulcare s-a deplasat la faţa locului nu a reuşit să identifice posesorul maşinii.

Este strigător la cer ce se întâmplă cu nesimţiţii care consideră că pot să facă ce vor şi că li se cuvine orice. Îşi permit să facă ce îi taie capul fără să le pese de cei din jurul lor pentru că, având probabil bani, influenţă sau şi una şi alta, autorităţile locale sau centrale închid ochii. Faptul că un agent de poliţie spune că nu a fost capabil să identifice proprietarul maşinii dovedeşte, în cel mai bun caz, incompetenţa acestuia.

Spun „în cel mai bun caz” pentru că maşina, Volkswagen Golf V, este înregistrată pe o firma din Cluj ceea ce, cunoscând moravurile mioritice, mă face să ma gândesc şi la vreo şpagă încasată de miliţianul respectiv sau, şi mai rău, vre-un şef care să îi fi atras atenţia cum să se poarte cu posesorul maşinii. Nu ar fi prima oară când un cretin care se crede „smecher” încalcă regulile elementare de circulaţie şi regulile elementare de bun-simţ (întâlnesc zilnic asemenea imbecili în trafic). Nu este prima oară când asemenea specimene scapă din cauza unui sistem găunos.

Aceşti indivizi sunt însă apăraţi nu numai de mafioţii care colcăie în sistemul judiciar sau poliţienesc ci şi de o legislaţie de toată jena în acest domeniu. Poliţistul de la Cluj a declarat că faţă de posesorul maşinii „se vor lua măsurile legale de sancţionare”. Totodată oficiali al IPJ Cluj au declarat că dacă pacientul nu a suferit alterări ale stării de sănătate pentru că a aşteptat o jumătate de oră în ambulanţă, atunci şoferul va fi sancţionat doar pentru parcare neregulamentară!!!

Legislaţia aşadar nu este bună sau este aplicată după bunul plac al fiecăruia. Numai asă se explică faptul că un număr din ce în ce mai mare de accidente grave se produc din cauza unor cretini care au impresia că o maşină de firmă (pe care de multe ori nici nu ştiu să o conducă) le dă dreptul să facă ce vor fără să fie pedepsiţi. Aşa se explică cum a ajuns un cretin să calce cu jeepul pe plajă(!!!!!) oameni care stăteau la soare fără ca el să păţească nimic deşi oricine ştie că nu are ce căuta un automobil pe plajă. La fel s-a întâmplat şi cu acel copil de bani gata din Satu Mare care a lovit în plină viteză pe trecerea de pietoni şi a omorât oameni după care s-a dus să „se trateze” în străinătate până când poliţiştii, supuşi loiali şi totali ai tatălui său, au catadicsit să trimită dosarul în justiţie pentru a se porni procedura legală de reţinere a tânărului. Şi cazurile pot continua…

Managerul Institutului Inimii afirmă că, deşi accesul în curte se face cu un card special mai sunt unii care profită de faptul că bariera nu se închide imediat şi intră fără a avea acest card. De asemenea el susţine că a sesizat poliţia reprezentanţii acesteia declinându-şi competenţa pe motiv că este vorba de o curte interioară(!!!) Adică dacă mă calcă hoţii şi sun la poliţie nu vine nimeni pentru că e o casă particulară?!?! Pe de altă parte dacă surprind pe cineva prin efracţie la mine în casă îi dau drumul fără să-l întreb ce caută acolo? În momentul în care a intrat dobitocul cu maşina în curtea spitalului deşi nu avea voie de ce l-ai mai lăsat să iasă? Ţi-a intrat în spaţiul privat? La revedere!

De fapt asta ne trebuie nouă. O legislaţie dură care într-adevăr să-i sperie pe cei care au impresia că pot să facă ce vor ei. Ai intrat la mine în curte, am dreptul să nu te mai las să ieşi cu maşina. O iei când a rezolvat poliţia ce avea de rezolvat cu tine pentru că ai intrat prin efracţie. Ameninţi „organul” îţi creşte instantaneu pedeapsa pe care trebuia oricum să o primeşti; arunci hârtia pe jos amenda se dublează zilnic. Până când o plăteşti. Dacă amenda este, de exemplu, 10 lei, a doua zi se face 20, a treia zi 40, a patra zi 80 şi aşa mai departe şi să vedem, după ce vor fi câţiva executaţi silit pentru câteva sute bune de lei datorie de la un chiştoc aruncat pe stradă câţi vor mai avea tupeul să facă gestul ăsta. După ce vor fi judecaţi în regim de urgenţă pentru ucidere din culpă sau pentru punerea vieţii în primejdie câţiva dintre aceşti „şoferi” şi îşi vor petrece tinereţea la pârnaie câţi credceţi că vor mai avea tupeul să-şi lase maşinile aiurea punând în pericol vieţile oamenilor.

Punem pariu că poliţia nu va face nimic nici în acest caz? Punem pariu că vreunul dintre mahării IJP Cluj e client al firmei respective (sau invers?!?) şi indiferent de soarta pacientului care a aşteptat jumătate de oră pe targă din cauza cretinului care şi-a lăsat maşina în faţa intrării acesta va primi doar amendă pentru parcare neregulamentară (eventual).

Nu se va lua în seamă faptul că prin gestul lui inconştient şoferul respectiv a pus în pericol viaţa unui om. Nu se va lua nicio măsură. Nici în cazul acestui şofer cum nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla nimica nimica nici în cazul celorlalţi „şoferi”

Sunt de acord cu cârcotaşul Huidu care a spus pe blogul său „Poliţia, o chestie total ineficientă!” Apropo oare pe şarlatanul cu „maşinile de epocă” din Alba-Iulia demascat de cârcotaşi care au furnizat toate dovezile necesare îl vor sălta vreodată? Pariu că nu deşi nu trebuie decât să se ducă şi să-i bată la uşă pentru că restul de treabă l-au făcut alţii pentru ei. Nici în aceste condiţii nu sunt în stare să facă nimic. Doar să facă presiuni pentru interzicerea reclamelor „jignitoare” la adresa lor. De fapt cea mai mare ofensă este propria lor existență. Din păcate poliţiştii adevăraţi, fără ghilimele sunt încă pe cale de apariţie

Anunțuri

2 Responses to “ÎNCURAJAREA NESIMŢIRII”


  1. 1 doministru 15 Octombrie, 2008 la 08:32

    Cred ca la sfarsit ai vrut sa spui „din fericire…sunt inca pe cale de disparitie”.

  2. 2 Radu CERKEZ 1 Noiembrie, 2008 la 17:26

    Nu. am vrut sa zi exact ceea ce am zis. Polițiștii adevărați, adică ăia care sunt aşa cum ar trebui să fie sunt, din păcate încă pe cale de apariție. Adică nu sunt decât câțiva, prea puțini dar sper că încep să apară.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Calendar

Octombrie 2008
L M M M V S D
    Noi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,607 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: