VOTAŢI!!


A început campania electorală. A început circul la televizor şi potopuil de promisiuni peste noi. Fiecare povesteşte ce şi cum va face el şi cât de bine va fi pentru „poporul truditor şi oprimat” dacă vor ajunge ei în Parlament. Majoritatea va face, conform propriilor declaraţii treaba pe care trebuie să o facă promarii, prefecţii sau Guvernul. Chiar dacă nu declară asta explicit (Chiar tâmpiţi de tot nu sunt) rezultă din faptul că declară că ei se vor ocupa de asfaltări, de transportul în comun şi de tot felul de asemenea activităţi.

Foarte rar sunt cei care au programe reale, oferte concrete şi care le explică oamenilor ce pot şi, mai ales, ce nu pot face pentru ei. De fapt în ultimii opt ani s+a cam văzut ce au putut face …

PSD a condus ţara patru ani şi a dus-o pe marginea prăpastiei prin marile „reforme” întreprinse.  Totul a mers din rău în mai rău.

PNL a urmat şi acuma vedem că, la sfârşit de mandat, la oră de maximă audienţă ministrul economiei şi finanţelor habar n’are care este diferenţa dintre taxă şi impozit. Spitalele sunt murdare, fără medicamente şi aparatură medicală (în afară de cele unde candidează Nicolăescu şi alţi penelişti), şcolile cad în continuare pe elevi dar sunt autorizate şi acreditate pe bandă rulantă.

Mai nou cei care au făcut o lege a votului uninominal care nu e nici uninominal, nici pe liste, nici mixt şi care e la ani lumină de ceea ce a cerut preşedintele fac tot ce pot pentru a încurca lumea şi pentru a-i împiedica pe oameni să voteze. Deşi PNL şi PSD au dus ţara la dezastru şi au tot interesul ca votul să fie pe liste (cine i-ar mai vota după ce şi-au dovedit incompetenţa?) ei acuză PD-L că împiedică votul uninominal deşi acesta di urmă a militat mereu şi a acţionat concret pentru introducerea noului sistem de vot chiar dacă l-a dorit uninominal adevărat şi a apărut un surogat.

Cei care trebuie să se ocupe de organizarea şi buna desfăşurare a alegerilor nu oferă niciun fel de informaţie concretă despre cum se desfăşoară acestea, pe ce criterii se face redistribuirea voturilor, cine beneficiază de locurile rămase şi aşa mai departe. Legea este astfel făcută încât, dacă într-un colegiu un candidat obţine, să zicem 40% iar altul 15% cel de-al doilea poate să câştige ca urmare a redistribuirii(!?!) astfel încât să iasă cine trebuie.

OPRIŢI-LE MATRAPAZLÂCURILE!!!!!

MERGEŢI LA VOT!!!

Reclame

2 Responses to “VOTAŢI!!”


  1. 1 doministru 4 noiembrie, 2008 la 15:18

    Si eu, nu e vorba, cetatean onest, hic, apropritar, ma cunoasteti matale, eu cu cine votez?

  2. 2 Radu CERKEZ 4 noiembrie, 2008 la 17:44

    Te cunosc şi ştiu ce simpatii ai. Sper că te-ai mai lămurit. Votează cu cine vrei (ştiu că nu te duci spre stânga) ideea e sa votezi. Sau dacă eşti aşa de „scârbit”încât nu vrei sa-ţi asumi responsabilitatea, anulează votul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

noiembrie 2008
L M M J V S D
« oct.   dec. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: