DE CE DREAPTA?


Am afirmat de multe ori, în diferite contexte, că sunt un om de dreapta şi că voi fi întotdeauna de partea partidelor a căror doctrină este de dreapta.

Nu cred că este productiv să fac anti campanie stângii. De aceea am săp explic numai de ce creapta.

În primul rând doctrina de dreapta înseamnă Legitimitate, respectarea legii şi a regulilor. Înseamnă respectul faţă de cei din jur şi înseamnă libertate. Libertatea opiniei, libertatea cuvântului, libera circulaţie, liberul acces la informaţie şi încă multe alte libertăţi de care, de cele mai multe ori, oamenii nu sunt conştienţi.

Liberalismul, în adevăratul sens al cuvântului, înseamnă toate cele de mai sus dar, în plus, înseamnă şi dezvoltare. Dezvoltare economică prin libera circulaţie a capitalului şi a mărfurilor şi dezvoltare şitiinţifică şi tehnică prin crearea de condiţii de cercetare. De fapt cele două sunt foarte strâns legate dezvoltarea economică determinând dezvoltarea ştiinţifică şi reciproc.

În contextul economic internaţional actual este obligatoriu să alegem un guvern de dreapta, singurul care are capacitatea de a diminua efectele crizei şi de a ne scoate la liman.

Derapajele, probabil de moment, ale PNL şi apropierea conjunjturală de stânga politică nu fac din acest partid, în viziunea mea unul eligibil pentru a forma Guvernul în următorii patru ani. Mai ales în condiţiile în care această apropiere a determinat rezultatele, pe care le vedem cu toţii, ale unei guvernări care începuse bine. Ale unei guvernări care era într-adevăr de dreapta până când a fost destrămată de orgoliile personale.

Încă o dată sfatul meu, îndemnul meu, este, în contextul celor scrise anterior, ALEGEŢI DREAPTA!!!

Reclame

0 Responses to “DE CE DREAPTA?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

noiembrie 2008
L M M J V S D
« oct.   dec. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: