CU SAU FĂRĂ UDMR?


Aceasta e întrebarea care se află de câteva zile pe buzele tuturor celor care urmăresc evoluţia negocierilor pentru formarea noului guvern. Va intra UDMR la guvernare cum vrea PDL sau va trece în opoziţie aşa cum a ameninţat dacă se acceptă condiţiia PSD?

Atât PDL cât şi PSD au motivele lor să dorească, respectiv, să nu dorească includerea în formula de guvernare a UDMR.

PDL îşi doreşte partidul reprezentant al maghiarilor alături de el dintr-o firească dorinţă de colaborare cu un alt partid ce are aceeaşi doctrină politică populară. (De altfel s-ar putea chiar ca şi Partidul Popular European, la care PDL este afiliat, să dorească aianţa dintre PDL şi UDMR. )

De asemenea UDMR a fost primul partid care, în noua conjunctură a acceptat să-şi ofere ajutorul şi colaborarea la cererea PDL.

Apoi, trebuie să recunoaştem, în guvernul Tăriceanu 2 singurii miniştri care şi-au făcut într-adevăr datoria sunt cei care erau dinb partea UDMR.

Motivul principal pentru care fiecare dintre cele două partide are însă părerea pe care o ştim referitor la prezenţa sau absenţa la guvernare a UDMR este acelaşi. După experienţa destrămării alianţei Dreptate şi Adevăr prin alungareade la guvernare a reprezentanţilor PD; cele două partide carte se pregătesc să formeze viitoarea majoritate se tem să nu sfârşească şi această alianţă la fel motiv pentru care fiecare dintre ele (în special pentru PDL) să dorească să aibă un aliat la nevoie.

După părerea mea, şi datorită identităţii doctrinare dintre PDL şi UDMR, şi datorită seriozităţii date de miniştrii UDMR în guvernele din care au făcut parte dar şi datorită sprijinului pe care îl poate avea PDL în caz de „defecţiune” pesedistă UDMR trebuie să facă parte din noul guvern.

Reclame

1 Response to “CU SAU FĂRĂ UDMR?”


  1. 1 frica 13 decembrie, 2008 la 10:59

    eu inca astept „de ce cu psd”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

decembrie 2008
L M M J V S D
« nov.   ian. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: