NOUL PRIM MINISTRU


Toata lumea discută despre desemnarea lui Theodor Stolojan ca prim ministru. Bineînţeles unii sunt pro, iar alţii, contra.

Numirea lui nu a fost o surpriză pentru nimeni )sau a fost pentru foarte puţini). Era normal să fie el în această funcţie din cel puţin trei motive.

În primul rând el este cel pe care l-a propus PDL şi, deoarece acest partid are cel mai mare număr de mandate, este normal ca reprezentantul său să fie numit în această funcţie (îi amintesc asta şi domnului CTP care a afirmat că numirea lui Stolojan „este o palmă dată PDLului care nu îl agrează. Daca nu îl agrerază de ce l-a numit?)

În al doilea rând România trece, după cum bine ştim, printr-o perioadă de criză. Criză care se acutizează. Theodor Stolojan a mai fost o dată în această funcţie, tot într-o perioadă de criză, şi a reuşit să scoată ţara de acolo. Sau măcar a reuşit să-i dea impulsul de care avea nevoie. Acuma criza ameninţă să fie şi  mai puternică iar Guvernul va trebui să ia măsuri anticriză care vor fi, în cele mai multe cazuri, nepopulare. Theodor Stolojan a dovedit că a avut curajul să ia asemenea măsuri şi, sunt convins îl va avea şi de data asta.

Capacitatea lui Stolojan de a guverna bine ţara pe timp de criză şi competenţa sa ca economist sunt recunoscute şi apreciate în străinătate. Revista Forbes, de exemplu, numărul său de miercuriface o apreciere a celui care a fost desemnat prim ministru la Bucureşti. Prezentând şi activitatea sa ca prim ministru şi cea de la Banca Mondială.

Acesta este cel de-al treilea motiv pentru care consider că alegerea preşedintelui Traian Băsescu este una bună. Recunoaşterea şi aprecierea internaţională pe care le are Theodor Stolojan şi care, în mod sigur îi vor folosi în măsurile anticriză, de multe ori nepopulare şi dure, pe care va trebui să le ia.

Anunțuri

0 Responses to “NOUL PRIM MINISTRU”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Calendar

Decembrie 2008
L M M M V S D
« Noi   Ian »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,607 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: