DE CRĂCIUN, FII MAI BUN!!


La sfârşitul fiecărui an, prin noiembrie, începe un bombardament, pe toate canalele media, prin care suntem îndemnaţi şa fim mai buni, să ne gândim la cei sărmani, la orfani, la bătrânii din cămine şi aşa mai departe

mosLui Moş Crăciun trebuie să i se aducă aminte de existenţa acestor oameni sărmani; toată lumea cu dare de mână dă năvală în căminele de copii şi în cele de bătrâni şi îî copleşeşte pe aceştia cu tot felul de cadouri. De cele mai multe ori lucruri de care nu au nevoie. Acum vreo doi ani la un cămin de copii au fost atâtea dulciuri şi fructe încât s-au stricat. Poate că erau mai necesare hăinuţe sau încălţăpminte.  În mod sigur unor copii care sunt la vârsta la care cresc repede le erau necesare.

Oare de ce trebuie să aşteptăm întotdeauna să fim buni numai de sărbatori, în special de Crăciun? Îndemnul „De Crăciun, fii mai bun” pe care-l abrad1uzim iarnă de iarnă într-o reclamă ar trebui, să nu fie numai un slogan de marketing folosit pentru crearea de imagine ci un comportament firesc al societăţii. Să fim mai buni în această perioadă presupune  că suntem buni în tot timpul anului iar în această perioadă se amplifică gesturile noastre în această direcţie. De fapt bunătatea de care vorbim trebuie să fie firească, să vină din interior.

Faptele de milostenie trebuie să fie făcute dintr-un impuls interior şi trebuie să fie o obişnuinţă. În niciun caz nu trebuie să fie un prilej de a-ţi face imagine. Milostenia este una dintre virtuţile pe care religia Creştină le promovează şi la care credincioşii sunt îndemnaţi. O altă virtute importantă este, însă, şi discreţia.

De aceea spun: faptele de milostenie trebuie să fie făcute în permanenţă şi cu mare discreţie şi, eventual, în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului să le amplificăm pentru a aduce bucurie în sufletele celor amarâţi.

Acelaşi lucru se poate spune şi despre iertarea celor cu care suntem certaţi în preajma Crăciunului. De fapt ideea e să încercăm să nu ne facem duşmani în timpul anului astfel încât să nu intrăm cu acest păcat în zilele de sărbatoare. Nu trebui uitat de asemenea că o altă sărbătoare creştină, mai importantă decât cea a Craciunului este cea a Paştilor. Sărbatoarea Paştilor este tot una de purificare care ar trebui întâmpinată cu fapte bune şi de milostenie.

Dar, încă o dată spun, nu numai de sărbatori trebuie să fim buni.

craciun920jmc2

Reclame

0 Responses to “DE CRĂCIUN, FII MAI BUN!!”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

decembrie 2008
L M M J V S D
« nov.   ian. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: