CINE ZICE, ĂLA E!


Fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu s-a apucat să critice, pe blogul său personal, guvernul actual. După ce a avut prestaţia pe care o cunoaştem cu toţii Tăriceanu a considerat că are dreptul la o binemeritată vacanţă. A lăsat totul vraişte şi s-a dus să se odihnească, dupa ce a obosit de la atâta stat, în America de Sud. De acolo începe să arunce cu mizerii în cei pe care i-a lăsat în locul lui.

Cu alte cuvinte a băgat ţara în rahat după care şi-a pus palma-n cur şi a plecat departe ca să poată să arunce cu rahat fără să se murdărească.

Iată ce spune Tăriceanu la începutul articolului: Într-o ţară condusă bine – prin măsuri de dreapta – 2009 ar trebui să însemne pentru România un an în care va continua creşterea economică, în care se vor crea zeci de mii de noi locuri de muncă (pentru ca românii care îşi pierd locul de muncă să îşi găsească rapid unul nou) şi în care salariile vor creşte cu responsabilitate. În principiu are dreptate numai că România nu a beneficiat de o guvernare de dreapta şi nici nu a fost guvernată bine în timpul lui Tăriceanu Doi. În consecinţă creşterea economică despre care vorbeşte el nu poate să continue. Ce să continue? Ca să continue ceva trebuie să existe ori în România „datorită” guvernării „de dreapta” a lui Tăriceanu creşterea economică nu există sau, ca să folosim o expresie ilogică a economiştilor, există o „creştere negativă”. Nu cred că cineva îşi doreşte ca aceasta să continue …

Lui Tăriceanu i se face, brusc, milă de noi şi ne anunţă: Am să vă dau o veste tristă: nu va fi aşa, pentru că România este condusă de un guvern cu 2 mâini stângi. Dar ne linişteşte imediat şi ne spune că are şi o veste bună Am să vă dau şi o veste bună. Guvernul cu 2 mâini stângi nu a început să muncească. Avem încă o lună de linişte, până PD-L şi PSD negociază toate posturile, până la cel de director de la şcoala din Dăbuleni. Şi, bineînţeles, ca un bărbat adevărat ce este, aruncă vina pe cei care sunt acuma în locul lui. România se mişcă din inerţie, dar suntem în situaţia în care este de preferat inerţia în locul unor măsuri de stânga fără cap şi coadă. E ca în bancul cu Dorel – când acesta taie curentul la tot cartierul – cu cât guvernul Dorel se apucă mai târziu de treabă, cu atât pagubele sunt mai mici. Probabil că ştie ce spune. Mă gândesc cu groază ce se întâmpla dacă mai rămânea Tăriceanu prim-ministru? Care ar fi fost pagubele? Vorbeşte despre măsurile de stânga fără să recunoască, pe de o parte că măsurile luate de guvernul Tăriceanu Doi dacă au fost fie de stânga, fie total idioate, iar pe de altă parte că, dacă acuma PD-L guvernează într-o alianţă ciudată alături de PSD, tot lui şi „inteligenţilor” din jurul său li se datoreaza. Ei sunt cei care, împotriva voinţei majorităţilor membrilor şi filialelor din teritoriu au refuzat intrarea la guvernare alături de PD-L şi l-au împins pe acesta din urmă în braţele social-democraţilor. De fapt ei au ştiut de ce nu vroiau să intre din nou la guvernare. După dezastrul în care au lăsat ţara era o inconştienţă să îşi dorească să o administreze. Dimensiunile dezastrului (şi e puţin spus dezastru) sunt mult mai mari decăt şi-ar fi putut închipui cineva în cele mai negre coşmaruri. Cu bărbăţia cunoscută „liderii” PNL nu au vrut să-şi asume repararea a ceea ce au distrus.

De fapt, nici distrugerea României nu şi-o asumă. De fapt cu mitocănia cunoscută (nu răspunde la salut; i se întinde mâna şi, cu un aer superior, o respinge; replici celebre precum: „şi ce vrei, doamnă? să-ţi fac eu hotel?” etc.) Călin Popescu Tăriceanu mai are şi tupeul să îi sfătuiască pe acualii guvernanţi cum să administreze ţara şi ne minte în faţă: Le-aş spune că sunt bani pentru a creşte în continuare salariile bugetarilor, dar în mod responsabil, pentru că trebuie stimulată munca; că trebuie menţinută cota unică, că trebuie scăzut CAS-ul, că trebuie continuat programul de investiţii în infrastructură şi că fiecare firmă care angajează români care au rămas şomeri ar trebui să primească un stimulent, cum este cel de 1000 de euro pe care guvernul meu l-a stabilit. Poate că sunt bani dar prin buzunarele unuia sau altuia. Iar cu ce se mai găseşte trebuie acoperite găurile, sau mai degrabă găuroaiele, pe care le-a făcut guvernarea anterioară în buget.

Şi, ca să ne arate cât de spiritual este el şi cât de fin cunoscător al reclamelor televizate încheie, parcă resemnat. Îmi dau însă seama că mă adresez unui guvern care are 2 mâini stângi, unui „Dorel al economiei”. Şi atunci, mă rog să înceapă cât mai târziu să muncească.

Şi închei şi eu ca atunci când eram copii şi habar n’aveam de toate astea:

„Cine zice, ăla este

Ca măgaru’ din poveste”
.

Anunțuri

0 Responses to “CINE ZICE, ĂLA E!”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




Calendar

Ianuarie 2009
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,607 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: