UNIUNE DE NEDESTRĂMAT A REPUBLICILOR LIBERE (СОЮЗ НЕРУШИМНЫЙ РЕСПУБДИК СВОБОДНЫХ)


Aşa începea imnul URSS. Ţara care a fost cea mai puternică pentru o (prea) lungă perioadă a istoriei şi care a reuşit să-şi impună punctul de vedere asupra Europei, şi nu numai, până în urmă cu doar câţiva ani.

Acuma Uniunea Sovietică s-a  destrămat iar „republicile libere” care o compuneau au început să se întreacă în a se face remarcate în ochii Europei. Această competiţie se dă mai ales între popoarele slave ale fostei Uniuni şi, în special între velikoruşi, sau aşa numiţii „ruşi mari” adică ruşii şi maloruşi sau „ruşii mici” adică ucrainienii.

Mici şi-ai dracu’ s-ar putea spune pentru că ucrainienii fac totul pentru a le arăta ruşilor că nu merită denumirea dispreţuitoare de „maloruşi” că merită şi ei să împartă ceea ce a rămas de la defuncta URSS şi, mai ales, ţin să le amintească celor de la Moscova că prima capitală a statului rus a fost, totuşi, la Kiev.

„Rusia este un partener inevitabil al Uniunii europene”, spunea astăzi la Bruxelles preşedintele Băsescu. Şi, ca de obicei, are dreptate. Ceea ce mai trebuia spus, poate este faptul că Ucraina este vecinul, inevitabil al României.

Toată lumea din România îi înjură pe unguri şi pe ruşi. Toată lumea uită că România este vecină cu Ucraina şi că aceasta din urmă a făcut destule şicane României în ultima vreme.

Ruşii sunt mari şi răi (sau, cel puţin, aşa sunt percepuţi de cei care nu mai stau să facă diferenţa între ruşi şi sovietici), ucrainienii sunt, după cum ziceam, mici şi-ai dracu’. Ei au furat cele trei judeţe din sudul basarabiei pe care, deşi clamează peste tot dreptul la autodeterminare şi cer napoierea teritoriilor furate de ruşi, nici nu se gândesc să le înapoieze sau, măcar să îi întrebe pe cei din zonă ce vor. Mai mult, cei care vor să vină în România, să aibă legături cu ţara sau, şi mai  „grav”, se declară români sunt persecutaţi mai rău decât pe timpul Uniunii Sovietice. Aceeaşi situaţie este şi în ceea ce priveşte Nordul Bucovinei (şi NU Bucovina de Nord după cum eronat spune majoritatea). Ia să ne prefacem că le luăm şi noi drepturile ucrainienilor din România! Să vedeţi cum o să ragă autorităţile de la Kiev cât le ţin bojocii că încălcăm drepturile minorităţilor.

Tot ei sunt cei care refuză să înapoieze Insula Şerpilor deşi au recunoscut că nu le aparţine.

Cu ei am ajuns la judecată pentru ocuparea apelor teritoriale ale României. Ei au invadat teritoriul nostru naţional cu canalul Bîstroe.

Ei sunt cei care, în dorinţa lor de a-şi arăta forţa şi tupeul, şi din obişnuinţa de a fura de la toţi, au furat din conductele ruseşti şi au lasat fără gaz o serie de ţări ameninţând, de fapt toată Europa cu o criză de energie. Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Au mai fost crize ale gazelor provocate de ucrainieni care au încercat să fure din conductele de transport. De data asta au reuşit ceea ce a făcut ca criza să fie mai puternică.

Toată lumea îi înjură pe ruşi. Zilele trecute am primit pe e-mail un banc vechi, reactualizai şi „adaptat” crizei Bancul suna cam aşa:  Meci România – Rusia. Câştigş România. Se primeşte o telegrama de la ruşi: Aţi câştigat! Stop. Felicitări! Stop. Petrol. Stop. Gaze. Stop.  Bancul, sau mai degrabă glumiţa, deşi foarte vechi, e amuzant. Păcatul lui merge pe aceeaşi idee falsă cum că ruşii au tăiat gazele.

NU ruşii sunt vinovaţi. Ucrainienii sunt cei care pun Europa jar şi îi doare-n papuci de ce se întâmplă. Vă daţi seama cât au furat dacă au spus că îi dau Bulgariei, fără nicio problemă, necesarul de gaz. Adică 90%!!!!! din consumul acesteia!! Vă daţi seama ce pericol ar fi Ucraina în UE??!?!

Ucrainienii sunt  mult, mult, mai periculoşi decât ruşii. Pentru că am început cu imnul unei ţări care nu mai există voi continua cu unul al uneia care a reapărut şi care începe aşa : Ucraina nu a pierit, nici măreţia ei, nici libertatea-i (Ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля,). Ok am înţeles, bravo! Dar de ce simte nevoia să ne-o arate de fiecare dată?! Sau poate vor să vedem şi să înţelegem mai repede ceea ce spun ei în ultimul vers al imnului lor. Ameninţarea din final: Faima şi măreţia Ucrainei vor fi cunoscute de către toate naţiile (України слава стане поміж народами). Adică feriţi-vă! că avem planuri mari …

Poate ar fi cazul ca atunci când Ucraina face tâmpenii să nu mai mergem să-i certăm pe ruşi pentru că, săracii ucrainieni sunt mititei şi vor să intre în UE şi nu putem să-i certăm că se sperie.

Ruşii chiar dacă n-au făcut nimic pot fi certaţi. Ceva trebuie să fi făcut ei …

Reclame

0 Responses to “UNIUNE DE NEDESTRĂMAT A REPUBLICILOR LIBERE (СОЮЗ НЕРУШИМНЫЙ РЕСПУБДИК СВОБОДНЫХ)”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

ianuarie 2009
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: