CIORBEA REDIVIVUS?!?


De o perioadă de timp pe ecrane rulează, din nou, Robocop. Vă mai aduceţi aminte de el? Ăla care se juca de-a prim-ministrul? Vă mai amintiţi glorioasa guvernare Ciorbea (12.12.1996 – 17.04.1998). Guvernare care a început dezastrul economic al României.

Victor Ciorbea a fost judecător şi procuror înainte de 1989 (oare cine ajungea atunci procuror?) care a intrat în 1990 în politică înscriindu-se în … Partidul Socialist al lui Ilie Verdeţ. A spus mai apoi că nu a ştiut ce este cu acel partid şi că s-a înscris acolo din greşală. După ce şi-a dat seama ce a făcut şi-a continuat lupta politică, tot pe frontul socialist, înscriindu-se în sindicat ca preşedinte al CNSRL – Frăţia.

Aşadar, întâi partidul lui Verdeţ, dup’aia un sindicat ai cărui şefi spuneau, la vremea aia, că a fi sindicalist înseamnă a fi de stânga. Punând aceste lucruri în legătură cu afirmaţiile lui (pe care judecându-le cu mintea şi cunoştinţele de acuma nu le mai cred, sau cel puţin, nu în totalitate) cum că el nu este şi nu a fost niciodată bolşevic sau securist mă întreb de ce s-a înscris într-un asemenea partid? Dacă nu era de stânga ce căuta în partidul lui Verdeţ?! Diun greşală? Adică în aproape 40 de ani de viaţă petrecută în România nu ştia cine a fost Verdeţ?! Un fost procuror al RSR nu ştia cum îl cheamă pe primul ministru?! Dacă nu este un mincinos care vrea să ne prostească în faţă atunci, fără îndoială, este un cretin prost.

În cele din urmă Toruţ (după cum era alintat la al acasă, la Ponor, Alba) şi-a descoperit vocaţia de dreapta şi s-a înscris în PNŢCD. În mai 1996 nu ştiam toate acestea şi l-am votat pentru primăria capitalei foarte convins că este o alternativă la Ilie Năstase, care, în mintea mea, avea două dezavantaje: era sportiv şi, mă gândeam eu, nu are treabă cu politica şi cu managementul (acuma cred că ar fi fost de un milion de ori mai bun) şi, al doilea, era din partea PDSR deci, indiferent cine ar fi fost, nevotabil. După câteva luni regretam că am votat cu Ciorbea. Când, pe data de 12 decembrie 1996, a devenit prim-ministru m-am gândit că ne vom duce în jos. Şi aşa a fost …

În 30 martie 1998, după ce a început cu succes prăbuşirea României, după ce şi-a ridicat toţi foştii tovarăşi sindicalişti în cap, şi după încercări disperate de a rămâne la guvernare, ciorbea demisionează şi este înlocuit de Gavril Dejeu care a mai târât căruţa până pe 17 aprilie. La scurt timp după terminarea mandatului său Ciorbea şi-a arătat cu adevărat caracterul aruncând cu lături în cel care se zbătuse cel mai tare să-l ţină în scaun. Fostul său subaltern, ministrul transporturilor, potolise spiritele, făcuse ca o sumedenie de greve să nu mai aibă loc, oprise de câteva ori (re)venirea ortacilor la Bucureşti şi a încercat, cât a putut, să-l ţină pe Ciorbea în funcţie. Când, din cauza propriei incompetenţe, Ciorbea a fost lăsat din braţe a început să latre şi să îl acuze exact pe cel care încercase să-l ajute.

La un moment dat am sperat că s-a întors la treburile lui. Dar acel ministru al transporturilor a ajuns preşedintele ţării iar mândria de moţ a lui Ciorbea nu i-a permis să accepte acest lucru. Ura era prea mare. Aşa că, iată-l pe Robocop al nostru pe la televiziuni pentru a explica în ce fel a salvat el ţara şi cum, din cauza lui Băsescu, n-a mai putut să o salveze mai departe

Speriatul ăla care rostea un cuvânt pe oră şi care părea atât de timid încât stârnea milă a devenit un nesimţit care are un debit verbal de invidiat.

Iată câteva mostre de reacţii ale unui om anormal(?). Un om care cerşeşte recunoştinţă, care pretinde că a scăpat România de la dezastru (HAHAHAHAHAHAHA!!!!) şi care recunoaşte, totuşi, că nu are ce căuta în politică (sunt de acord chiar dacă altele sunt motivele şi nu cele pe care le îndrugă el, mai ales că, v-am spus, eu nu îl cred).

 Apoi se manifestă şi mai tare diareea verbală. Numai că şi-a găsit naşul. Dar a crescut şi nesimţirea. Indiferent cine ai fi, nu te adresezi aşa interlocutorilor.

Mai bine rămâneai acasă şi îţi vedeai de treabă. Ne ajutai să te uităm …

Reclame

0 Responses to “CIORBEA REDIVIVUS?!?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

ianuarie 2009
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: