DIN NOU DESPRE NESIMŢIRE


Un nou articol despre fostul guvern. Despre hoţii şi nesimţiţii care au guvernat ţara în ultimii ani.

Tăriceanu Doi a furat pe rupte din bugetul României; mai mult, se pare, decât reuşeau să fure guvernele anterioare cu toate eforturile de care erau capabile. A cheltuit, de exemplu 6,7 miliarde de euro (nici nu ştiu să scriu în cifre suma asta …) numai pentru cheltuieli de personal şi servicii. A reuşit astfel să cheltuiască aiurea o sumă pe care nu a produs-o lăsând bugetul pe minus. Cheltuielile au fost clar nejustificate atâta timp cât se cunoaşte faptul că atât la guvern cât şi la ministere a fost o inflaţie de personal fără precedent. Pe lângă aceste cheltuieli total nejustificate guvernul Tăriceanu Doi a mai lăsat şi datorii de 1,2 miliarde de euro provenite din facturi neplătite (şi asta numai la nivelul guvernului; cine ştie ce-o fi pe la ministere, agenţii şamd).

Deşi în campania electorală au fost făcute unele promisiuni acuma acestea nu pot fi respectate. Acume se înţelege de ce guvernul anterior spunea că cei din opoziţie fac promisiuni nerealiste. Acuma ne dăm seama de ce Tăriceanu Doi râdea de ceea ce spuneau cei de la PD-L saui de la PSD. Pentru că ştia cât furase şi că, în consecinţă, nu sunt bani pentru a se putea respecta promisiunile. Din nesimţirea-i proverbială şi din laşitate a tăcut …

Primul ministru a declarat recent că scopul actualului Guvern este acela de a asigura stabilitatea ţării.  Aşa cum am declarat şi în faţa Parlamentului, obiectivul acestui Guvern, Guvern bazat pe parteneriatul pentru România, este asigurarea stabilităţii ţării în această preioadă de criză. 

PNL a ameninţat, prin vocea preşedintelui său, că va cere Parlamentului organizarea unei sesiuni extraordinare dacă nu va fi prezentat un program anticriză în termen de o săptămână.

tariceanu

Nesimţirea este cu atât mai mare cu cât Tăriceanu Doi susţine că Guvernul a renunţat la bugetul şi la planul anti-criză al PNL însă nu a pus nimic în loc.

Probabil că Tăriceanu Doi are convingerea că planul anti-criză al PNL e cel mai bun şi îl deranjază că nu a fost adoptat şi de alţii … Probabil că Tăriceanu este, pe lângă nesimţit, şi uituc din moment ce nu mai ţine minte că a cheltuit peste opt miliarde de euro fără să-i pună la loc. Probabil că dacă îl întrebi unde sunt cele opt miliarde fac exact mutra din poza de mai sus. Aceeaşi mutră ar face-o şi dacă l-ai pune să facă el bugetul pornind de la situaţia reală a visteriei şi nu de la ceea ce pretinde că a lăsat acolo.

 Deşi ştie foarte bine că nu este adevărat lui Tăriceanu îi place să fluture ideea recreării  FSN; idee în care numai imbecilii pot să creadă. Alianţa dintre PD-L şi PSD a fost făcută din necesitate. Am discutat despre asta în alte articole. Dacă cineva crede cu adevărat în refacerea FSN este, fără nicio îăndoială, imbecil. Mă întreb cum se numeşte cel care crede că oamenii mai cred în asta?…

Cu inteligenţa lui bine cunoscută CPT spune că măsurile luate de actualul Guvern ar fi populiste şi se grăbeşte să le critice. Se referă, bineînţeles la măsurile de austeritate financiară luate de Guvern. Cu precădere la ordonanţa de interzicere a pensiilor cu salariile sau la plafonarea salariilor directorilor de companii.

Oare dacă îl întrebi de ce sunt aceste măsuri populiste ce răspunde? Pe CPT îl deranjază aceste măsuri pentru că îi afectează clientela politică pe care a lăsat-o în funcţii bine plătite şi care acuma se trezeşte că are un salariu normal şi nu unul mai mare decât au în alte instituţii toţi angajaţii la un loc.

În final iarăşi vine cu cretinismele alea cu FSNul şi dovedeşte, încă o dată cât creier are … Comparând actuala coaliţie cu FSN marele gânditor se exprimă după cum urmează: Şi atunci şi acum nu exista un plan de guvernare coerent iar politicienii sunt preocupaţi de jocurile de culise.

Du-te şi învaţă să vorbeşti. Poate aşa capeţi şi cei şapte ani de acasă…

Reclame

0 Responses to “DIN NOU DESPRE NESIMŢIRE”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

ianuarie 2009
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: