Moartea unui artist


Michael-Jackson-Thriller-23672Nu credeam că voi ajunge vreodată să scriu pe blogul meu despre Michael Jackson. Acuma iată că o fac ascultând muzica lui …

De câte ori moare un artist important brusc toată lumea îşi aduce aminte de el. Brusc cântecele sale sunt în heavy rotation pe toate posturile radio şi TV de specialitate. Fiecare dintre cei care rămân în urma celui plecat îşi aduce aminte cum cel dispărut l-a influenţat în carieră. Cum a fost marcat de creaţia acestuia sau cum a încercat, datorită lui, să ajungă la un anumit nivel. Mai mult unii au pornit pe drumul respectiv datorită admiraţiei pentru cel dispărut.

Cu atât mai mult lucrurile acestea se întâmplă atunci când e vorba despre un artist atât de complex cum este Michael Jackson.

De două zile toată lumea vorbşte numai despre el, despre personalitatea sa, despre cum dispărut. Maşinăria de zvonuri a pornit, discuţiile despre averea sa nu mai contenesc; comentariile despre viaţa sa tumultoasă se ţin lanţ.

Tocmai pentru că în ultimii ani se retrăsese din viaţa publică şi tocmai pentru că pregătea o revenire cu un megaturneu, ceea ce s-a întâmplat joi seară a zguduit întreaga lume.

Se spune că Michael ar fi declarat că acesta va fi ultimul său turneu şi că, după aceea, cortina va cădea definitiv. Nu stiu dacă este sau nu aşa dar ştiu că titlul acestui turneu a fost, parcă, premonitoriu pentru ceea ce s-a întâmplat. Acest ultim turneu se numea „This is it” şi, într-adevăr, asta a fost …

A fost un băiat care a început să cânte, alături de fraţii săi mai mari, la vârsta de şapte ani şi care i-a lăsat mult în urmă pe aceştia ajungând principalul compozitor al grupului Jackson 5 (ulterior The Jacksons). Mai târziu începe cariera solo şi devine unul dintre cei mai importanţi artişti ai vremii sale.

Indiferent că ne place sau nu Michael Jackson a influenţat şi va continua să influenţeze muzica acestor timpuri. Cântăreţ, compozitor, producător, aranjor, dansator, coregraf şi actor el a devenit un punct de referinţă în istoria muzicii. Nu cred că exagerez deloc atunci când afirm că, de alaltăieri începând, muzica se va împărţi în: până la Michael Jackson şi după Michael Jackson.

A avut ciudăţeniile lui. A fost un personaj controversat. A refuzat uneori să admită că nu mai e copil creându-şi pentru el tărâmul lui Peter Pan; posesiunea sa de la Neverland, în statul California.

După ce lumea va termina de comentat toate aceste ciudăţenii; după ce se vor fi disecat toate aspectele vieţii lui. După ce jurnaliştii se vor linişti în privinţa sorţii averii lui Michael ce va rămâne? După ce radiourile şi televiziunile vor înceta să mai dea Michael Jackson în heavy rotation şi lumea se va linişti va rămâne muzica.

THIS IS IT!

untitled

Reclame

2 Responses to “Moartea unui artist”


 1. 1 sz 30 august, 2009 la 01:25

  Sper doar ca muzica lui sa nu dispara niciodata.
  Ma gandeam in una din zile de ce ma intristeaza asa mult disparitia starului si mi-am dat seama ca pe langa faptul ca am crescut cu muzica lui, defapt ma doare ca tot globul il adora acum cand nu mai e. Tot citeam anumite articole in care il caracterizeaza ca fiind cel mai bun, dar ma intreb, oare unde erau oamenii astia cand Michael avea nevoie de ei, de suportul lor?
  In fine, chiar daca el este in nefiinta, spiritul a ramas si cred ca toti care l-au iubit il simt pretutindeni.

 2. 2 Radu CERKEZ 30 august, 2009 la 08:27

  Este exact ceea ce spuneam şi eu în articol. Ori de câte ori moare vre-o personalitate deodată aflăm că a fost cel/cea mai tare în domeniul său. Laudele sunt cu atât mai mari şi mai puternice cu cât persoana respectivă a fost mai uitată în timpul vieţii.
  Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Michael Jackson …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

iunie 2009
L M M J V S D
« mai   iul. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pagini

Categorii

Blog Stats

 • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: