De ce nu vrem să vedem?


De o vreme încoace aproape toată presa s-a coalizat împotriva preşedintelui Băsescu. Pe drept sau pe nedrept se consideră că acesta trebuie jignit şi înjurat pentru tot ceea ce se întâmplă în ţara asta.

Dacă merge prost e vina lui Băsescu; dacă merge bine e în ciuda faptului că există el. De fapt tot este vinovat pentru că nu merge şi mai bine. O serie de publicaţii şi de posturi TV care până nu de mult erau cât de cât obiective au început să arunce cu lături în preşedinte, în familia acestuia şi în PD-L.

Ura este atât de mare încât dacă totuşi există vreun ziarist care nu-l atacă este imediat acuzat că este vândut (chiar dacă nici nu îl laudă).

Apar tot felul de comparaţii imbecile cu situatia anterioară anului 1989, se vorbeşte despre criza lui Băsescu, despre partidul prezidenţial care nu poate să guverneze ţara şi aşa mai departe.

Oamenii nu vor să îşi amintească de unde a început criza. Nu vor să ştie că Tăriceanu a fost cel care şi-a bătut joc de economia naţională atunci când ştia că bate criza la uşă.

Guvernul Boc, şi nu partidul prezidenţial, (pentru neştiutori Guvernul actual este o coaliţie din mai multe partide) acţionează FOARTE BINE pentru a încetini efectele crizei şi pentru a le diminua. Singurul lucru care îl împiedică este halul în care guvernările Năstase şi Tăriceanu au lăsat ţara.

Despre ura faţă de Băsescu vom mai vorbi. Ăsta este preambulul.

Respect ®

Anunțuri

2 Responses to “De ce nu vrem să vedem?”


 1. 1 SkyNet 30 August, 2009 la 22:01

  „Pe drept sau pe nedrept se consideră că acesta trebuie jignit şi înjurat pentru tot ceea ce se întâmplă în ţara asta.” – vrei sa vedem cine a inceput? 🙂 Nu-l jigneste nimeni in presa (nu cred ca ai citit pe undeva ca e chel, chior sau stramb)… ci doar semnaleaza afaceri mai mici sau mai mari, iesiri in decor mai mici sau mai mari. Basescu are marea „calitate” de a-si face iniamici in care sa poata da cand iese in public. Cum pdl-ul si psd-ul sunt la guvernare, a gasit ca cel mai mare inamic… presa! Nu din cauza presei nu merg treburile in tara, iar pe un presedinte nu ar trebui sa-l preocupe ceea ce presa spune despre el. Nu in mod direct cel putin! Pt raspunsuri la articole/emisiuni din presa poate da raspunsuri prin purtatorul de cuvant, doar de asta il plateste!

  „dacă merge bine e în ciuda faptului că există el” – stai linistit, nu merge nimic bine, deci n-ar avea ce sa i se „reproseze” :).

  „posturi TV […] au început să arunce cu lături în preşedinte, în familia acestuia” – pe buna dreptate. Banuiesc ca n-ar trebui evitate subiectele care includ familia, mai ales ca sunt probleme grave la prima vedere! Ai prefera sa taca toti chiar daca se afla de mici/mari afaceri?

  „dacă totuşi există vreun ziarist care nu-l atacă este imediat acuzat că este vândut (chiar dacă nici nu îl laudă)” – imi poti da exemple? Daca zici de Dl Morar… nu se poate spune ca il lauda, ci ca ii ia apararea, chiar apropiatilor din pdl (ridzi, udrea si chiar m.basescu).

  „acţionează FOARTE BINE pentru a încetini efectele crizei şi pentru a le diminua” – ciudat, cunosc cativa profesori care nu te-ar aprecia pt aceste vorbe. Dar stiind ca esti din PDL, probabil percepi altfel realitatea!

  „Singurul lucru care îl împiedică este halul în care guvernările Năstase şi Tăriceanu au lăsat ţara.” – fara a simpatiza vreun partid politic (o sa-ti zic mai jos si de ce), as dori sa stiu pe ce te bazezi cand spui ca cele 2 guvernari au lasat haos! Daca pe vorbele lui boc despre visteria goala o sa-mi permit sa-ti promit ca nu te mai deranjez(chiar daca nu-ti pasa 🙂 )!

  Voiam sa-ti scriu mai multe dar m-am uitat la „About” si am vazut ca faci parte din pld.

 2. 2 Radu CERKEZ 8 Septembrie, 2009 la 18:28

  Voi începe prin a-mi cere scuze pentru întârzierea cu care răspund comentariilor dumneavoastră.

  Vrei sa vedem cine a inceput? Nu-l jigneste nimeni in presa (nu cred ca ai citit pe undeva ca e chel, chior sau stramb)… ci doar semnaleaza afaceri mai mici sau mai mari, iesiri in decor mai mici sau mai mari. Basescu are marea “calitate” de a-si face iniamici in care sa poata da cand iese in public. Cum pdl-ul si psd-ul sunt la guvernare, a gasit ca cel mai mare inamic… presa! Nu din cauza presei nu merg treburile in tara, iar pe un presedinte nu ar trebui sa-l preocupe ceea ce presa spune despre el. Nu in mod direct cel putin! Pt raspunsuri la articole/emisiuni din presa poate da raspunsuri prin purtatorul de cuvant, doar de asta il plateste!
  Am citi în presă destule jigniri la adresa preşedintelui. Dacă nu foloseşti expresii ca cele enumerate de dvs nu înseamnă că nu jigneşti. Uitaţi-vă în presă câte articole nu sunt care vorbesc despre el cum că ar bea în neştire, de exemplu. Asta nu e jignire?!
  ÎÎn altă ordine de idei nu am spus că lucrurile merg sau nu din cauza presei. Am spus, şi spun în continuare, că presa ar trebui să ofere publicului inmformaţiile cât mai aproape de real. La noi presa se întrece, în general, să îl înjure pe preşedinte indiferent dacă în articol este vorba despre politică, fotbal sau mâncătorii de cârnaţi din München.

  Stai linistit, nu merge nimic bine, deci n-ar avea ce sa i se “reproseze”.
  La o asemenea replică ar trebui să mă opresc din citit ca să nu mai zic de a catadicsi să răspund.

  “posturi TV […] au început să arunce cu lături în preşedinte, în familia acestuia” – pe buna dreptate. Banuiesc ca n-ar trebui evitate subiectele care includ familia, mai ales ca sunt probleme grave la prima vedere! Ai prefera sa taca toti chiar daca se afla de mici/mari afaceri?
  Atunci când au apărut lucruri dubioase a fost primul care a încercat, în măsura posibilului,să le clarifice. Fratelui său i-a cerut să iasă din afacerea în care era deşi, se pare, nu era nimic ilegal acolo.

  “dacă totuşi există vreun ziarist care nu-l atacă este imediat acuzat că este vândut (chiar dacă nici nu îl laudă)” – imi poti da exemple? Daca zici de Dl Morar… nu se poate spune ca il lauda, ci ca ii ia apararea, chiar apropiatilor din pdl (ridzi, udrea si chiar m.basescu). Da. pirntre alţii mă refer şi la Radu Moraru. De ce e mai anormal să îi iei apărarea decât să îl înjuri indifernt dacă ai sau nu motive?

  “acţionează FOARTE BINE pentru a încetini efectele crizei şi pentru a le diminua” – ciudat, cunosc cativa profesori care nu te-ar aprecia pt aceste vorbe. Dar stiind ca esti din PDL, probabil percepi altfel realitatea!
  Fiecare are dreptul la opiniile lui. Dacă sunt profesori nu înseamnă că trebuie neapărat să fim de acord cu ei. Apelul la autoritate nu este întotdeauna cel mai bun argument chiar dacă am un foarte mare respect faţă de unii dintre profesorii mei.
  “Singurul lucru care îl împiedică este halul în care guvernările Năstase şi Tăriceanu au lăsat ţara.” – fara a simpatiza vreun partid politic (o sa-ti zic mai jos si de ce), as dori sa stiu pe ce te bazezi cand spui ca cele 2 guvernari au lasat haos! Daca pe vorbele lui boc despre visteria goala o sa-mi permit sa-ti promit ca nu te mai deranjez(chiar daca nu-ti pasa )!
  Mă bazez pe faptul că am trăit în ţara asta în ultimii 20 de ani.

  Voiam sa-ti scriu mai multe dar m-am uitat la “About” si am vazut ca faci parte din pld.
  Să înţeleg că ăsta este un lucru de blamat?!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Calendar

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pagini

Categorii

Blog Stats

 • 13,607 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: