Din nou despre justiţia lu’ Peşte


Culmea nesimţirii. Justiţia face grevă.

Toţi judecătorii s-au trezit că trebuie să facă grevă pentru drepturile salariale. Adică cei ale căror salarii ajung la sume astronomice s-au supărat că nu mai primesc spor de securitate şi spor de afecţiuni neuropsihice. Dacă la salariul de minim 8000 de lei se adaugă 65% sporuri (50% un spor + 15% celălalt) la ce venit ajungem? Dacă înmulţim această sumă cu numărul de magistraţi la ce valoare ajungem? Cum ar putea bugetul de criză al României să suporte asemenea cheltuieli? Dacă în alte domenii nu sunt bani de salarii sau de investiţii e oare logic să se acorde aceste sume?

Li s-a solicitat magistraţilor să accepte întreruperea pentru o perioadă a acestui spor într-un gest de solidaritate cu toţi cei ce trăiesc în această ţară în criză şi ca un „sacrificiu” pe care trebuie să-l facă cei din justiţie (toţi trebuie să facem sacrificii în această perioadă) pentru a putea să trecem mai uşor peste perioada aceasta şi a ne bucura, din nou, peste un timp, de privilegiile pe care le-a avut fiecare.

Magistraţii vor spor de securitate. Oare pentru că mulţi dintre ei au fost dibuiţi de CNSAS sau pentru că ei cred că banii respectivi îi apără de eventuale agresiuni sau de a da socoteală justiţiabililor pentru sentinţele  de doi lei pe carte le dau?

O reprezentantă a magistraţilor întrebată de un cunoscut jurnalist (care dealtfel mie personal nu îmi este simpatic) ce ar spune dacă s-ar duce la medic şi acela nu s-ar uita la ea; a răspuns că nici nu se compară munca unui medic şi a unui judecătror. Aşa este munca unui medic este mult mai importantă şi implică mult mai multă responsabilitate decât a unui magistrat. Mai este o diferenţă există medici care îşi fac datoria conştiincios şi cu responsabilitate.

De fapt cum să nu ai impresia că eşti buricul pământului şi cum să nu creezi, în acelaşi timp, o impresie jalnică despre sine când eşti reprezentat de „doamna” Pivniceru? Aţi văzut-o cum arată, ce ţinută are? Este exact persoana pe mâna căreia nu m-aş lăsa nici dacă toţi juriştii din lume mi-ar garanta că am 100% dreptate într-un proces.

Nu numai că ţinuta ei nu inspiră nici un dram de încredere dar e şi de o mitocănie şi de o agresivitate ieşite din comun. Acum vreo două zile la Telejurnalul de seară de la TVR a fost invitată această „doamnă” împreună cu ministrul justiţiei. Ministrul a încercat să îşi prezinte punctul de vedere. Cucoana nu a făcut decât să urle şi să ragă întrerupându-l ori de câte ori acesta deschidea gura. Dacă ministru o întreba ceva de bun simţ ori răgea ori se înfuria. Dacă îi atrăgea cineva atenţia asupre tonului urla şi mai tare.

Dacă magistraţii sunt reprezentaţi de creatura asta care ocupă funcţia de preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România nu pot să le spun decât că mi-e milă de ei …

Nu mă miră, în aceste condiţii, că au, pe de o parte nesimţirea de a face grevă, lucru care este cel păuţin imoral (ca să nu mai vorbim de legalitatea gestului „apărătorilor” legii) dar mai au şi tupeul de a da în judecată statul pentru drepturile lor. Adică eu, ca parte implicată în cauză judec şi, normal, câştig. Asta ca să vadă toată lumea cât de corectă este Justiţia în România. Cât de cinstiţi sun magistraţii. Exact ca „doamna” care îi reprezintă în calitate de preşedinte …

Oare magistraţii ştiu că oamenii, în general, au şi obligaţii?

Respect ®

Reclame

0 Responses to “Din nou despre justiţia lu’ Peşte”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

iulie 2009
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: