Fiţi Responsabili!!


De ani de zile se aude în România: „nu mă mai prezint la vot”, „nu mai votez”, „nu am cu cine, toţi sunt o apă şi un pământ” şi altele asemenea bazaconii.

Nu am să reiau discuţia despre ce înseamnă alegeri şi ce înseamnă votare am discutat subiectul acum mai bine de un an în articolul meu Alegeri sau votare publicat în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Nu am să mai fac nici propagandă pentru că nici nu am voie, nici nu este cazul (ştiţi cu toţii pe cine voi vota).

Singurul lucru pe care vreau să-l spun este să mergeţi la urne şi să votaţi. Fie alegeţi pe cineva. Treaba voastră pe cine, pe cel care vă inspiră mai multă încredere; fie mergeţi şi anulaţi votul. Deşi anularea votului eu nu o consider o asumare a răspunderii, poate fi considerată, totuşi, o modalitate de expresie a opţiunilor.

Mergeţi, aşadar, la vot! Dacă vreţi să nu fiţi vinovaţi pentru ce se întâmplă, dacă vreţi să aveţi dreptul moral de a nu vă conveni şi de a contesta, dacă vreţi să aveţi un cuvânt de spus, atunci mergeţi la urne! Indiferent dacă alegeţi sau votaţi!

Faceţi-vă datoria faţă de voi şi, mai ales, faţă de copiii noştri!!

Respect!     ®

Reclame

5 Responses to “Fiţi Responsabili!!”


 1. 1 Alia 21 noiembrie, 2009 la 19:06

  Domnule Cerkez,

  Iată şi părerea mea!Cred că oamenii prezidenţiabili se îmbată cu H2O rece! O vorbă înţeleaptă zice că doar dând curs pornirilor şi faptei bune ,pătimind şi trăind ,vei auzi ,cândva, şi cum creşte iarba. Şi nu ştiu încă daca cei ce „se bat” pentru tron au auzul atât de fin…De ce? Aţi văzut ca a fost săptămâna lui ” care pe care” pentru ei.Iar duminică ,cel mai …ortoman dintre toţi va ieşi …cu năframa-n vârtf de băţ.
  Ştiţi foarte bine ,cred,că trăim în ţara lui Orice şi Oricum! Că lumea se face frate cu Michiduţă ca să treacă puntea, că scopul scuză infectele mijloace, iar caracterul simţul fain şi eleganţa academică. Şi cred că aţi văzut prea bine că ,din păcate ,a fi elegant politic nu e inscripţionat ân ….codul numeric personal al „cantidanţilor” la tron.
  Cu toate astea,ştiu cu cine să votez.Şi sper să facă ambientul în care trăim noi şi copiii noştri să fie igienic şi respirabil.
  Sper să ne ajute să scăpăm de toţi cei care şi-au tras peste şoriciul păros , platoşă Armani.
  Şi mai sper să-şi întoarcă El-Alesul faţa către Omul viu ,omul din carne şi oase.Pentru că numai el e adresantul,personajul principal.
  Sunt de acord să dăm cezarului ce-i al cezarului,dar şi cezarul să dea….Să nu umble după o faimă părelnică,să se gândească şi la opinca ţărişoarei şi sper să ştie El-Alesul că proştii (chit că încă mulţi)s-au cam deşteptat ei la mintea cea neumblată!
  Ne întâlnim acolo.La vot!
  Acolo este ţara mea!

 2. 2 Radu CERKEZ 21 noiembrie, 2009 la 23:41

  Îţi mulţumesc pentru comentariu. Aş prefera să ne vedem la alegeri, nu doar la vot!

 3. 3 Radu CERKEZ 23 noiembrie, 2009 la 15:13

  Am aşteptat până astăzi pentru un răspuns mai consistent la acest comentariu. Am aşteptat să văd care sunt rezultatele, fie ele şi parţiale, ale bătăliei pentru „tron”. În opinia mea rezultatul este, în egală măsură, unul bun şi unul rău.
  Problema este ca, asa cum spuneai si tu, suntem in „tara lui Orice si Oricum” deci se poate intampla orice … se poate termina oricum. Mai grav este ca traim in tara lui „merge si-asa” … Asta mi se pare cel mai grav.
  Hai să avem grija să iasă cine trebuie. Să iasa cel care nu are şoricul păros şi care asculta de omul în carne şi oase.

  Hai să votăm dreapta. Vreau să fiu şi eu mândru că „Acolo este ţare mea”…

 4. 4 bp 24 noiembrie, 2009 la 00:35

  pana acum, tara mea ar trebui sa fie mandra ca acolo sunt eu…

 5. 5 Radu CERKEZ 25 noiembrie, 2009 la 00:47

  Şi asta e adevărat …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

noiembrie 2009
L M M J V S D
« sept.   dec. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Pagini

Categorii

Blog Stats

 • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: