Cum se construieşte „o dreaptă puternică”


În ultima vreme cei din PNL afirmă sus şi tare că ei vor să construiască o dreaptă puternică. Nu am înţeles cum vor ei să facă lucrul acesta având alături PSDul comunistoid al lui tataie Iliescu, nepotul Mătuşii Tamara şi alte creaturi comuniste sau/şi certate cu legea.

Nu mă miră că Crin Antonescu se aliază cu oameni condamnaţi la puşcărie pentru fapte grave pentru că nici el nu stă foarte bine la capitolul morală. Numai dacă ne gândim la faptul că ţine de mai bine de zece ani o catedră rezervată (adică un post ocupat) degeaba în judeţul Tukcea când foarte mulţi absolvenţi de facultate nu au unde să lucreze; ne spune multe despre „calităţile morale” ale domnului Antonescu.

Sigur! va spune că profesorul sau profesorii care îi ţin locul muncesc şi că el nu îi împiedică. Un post rezervat pentru altcineva înseamnă lipsa siguranţei zilei de mâine pentru cel care îl ocupă temporar.

Dar să revenim la subiect. Discursul acestui domn la mitingul USL lasă mult de dorit şi îmi ridică multe semne de întrebare. Pot să îl acuz de foarte multe pe Crin Antonescu dar nu şi de prostie. Şi nici de faptul că nu este un bun orator. Şi atunci e firesc să mă întreb ce e cu discursul acesta dezlânat, inegal şi cu accente legionaro-militariste.

Crin Antonescu s-a adresat camarazilor ca odinioară Codreanu sau Sima. Camarazi, pentru că dacă Victor Ponta vi s-a adresat astfel, am făcut-o şi o fac şi eu pentru că suntem camarazi, fraţi de arme, suntem oameni aflaţi într-un război pe care nu noi l-am pornit, dar pe care noi va trebui să îl câştigăm aducând pace. Aşadar, camarazi vă mulţumesc!, şi-a început discursul Crin Antonescu. L-a continuat folosind cuvăntul de îngrozitor de multe ori şi pedalând puternic pe abordarea războinică. Parcă ar fi început cine ştie ce conflict armat. „Războiul nu s-a încheiat, dar frontul s-a rupt şi frontul s-a rupt la ei şi nu la noi, vă mulţumesc şi vă felicit pentru asta!, a continuat Antonescu folosind terminologia militară ca un copil care vrea să arate că a învăţat cuvinte noi. Probabil că formaţia de istoric îl împinge la această abordare. Deşi încă din facultate chiulea cum face şi la Parlament.

La facultate l-a salvat de la exmatriculare decanul care îl aprecia (nu am înţeles niciodată pentru ce, dar nu mă bag), la Parlament nu există exmatriculare decât pentru cazuri extrem de grave. Cum chiulul nu se numără printre acestea, nu numai că nu a păţit nimic, dar tot USLul a ajuns să chiulească furând din buzunarele românilor un milion şi jumătate de euro lunar. (Oricui face grevă în ţara asta i se opreşte din salariu, mai puţin parlamentarilor USL care continuă să primească toate indemnizaţiile, devalizând statul lunar).

Acelaşi lucru s-ar putea şi la Cotroceni în cazul unei ipotetice dar improbabile victorii a lui Antonescu la prezidenţiale. Adică ar chiuli aşa cum a făcut-o şi până acum. Dar, cu siguranţă, va ţine cu dinţii de amărâta aceea de catedră. De fapt a şi spus că el nu vrea să fie un preşedinte jucător. Nici nu poate. Nu ştie să joace, şi asta se vede de când a ajuns preşedintele PNL. În altă ordine de idei, un preşedinte jucător nu poate să chiulească şi atunci sigur că ar fi incomod. Noroc că poate să stea liniştit. Nu va căştiga alegerile.

De fapt cei de la USL nu sunt sigur că ştiu ce alegeri urmează in iunie din moment ce ei astăzi au anunţat propunerile de preşedinte şi de prim ministru. Putem să schimbăm această ţară, în bine, putem să lăsăm copiilor noştri o ţară normală. Am înţeles onoarea şi misiunea dumneavoastră, ca pe obligaţia de a face cât pot şi cât putem din aceste lucruri. Cred, cu toată fiinţa mea, în fiecare cuvânt pe care l-am spus, şi mă leg, în faţa dumneavoastră, în numele dumneavoastră, împreună cu dumneavoastră, să fac, din toată puterea mea, aceste lucruri. Aşa să ne ajute Dumnezeu, aşa să-mi ajute Dumnezeu! Mergem să facem ce ne-am propus şi, plecând spre îndeplinirea acestui mandat, primul om pe care-l chem alături de mine, e prietenul meu, Victor Ponta„, şi-a încheiat discursul Crin Antonescu.

Rămâne să ne explice cum se construieşte dreapta puternică cu urmaşii PCRului.

Anunțuri

2 Responses to “Cum se construieşte „o dreaptă puternică””


 1. 1 petre 9 Aprilie, 2012 la 07:54

  Folosirea expresiilor de mobilizare la razboi mie imi dau fiori.
  Ar trebui cerute clarificari serioase. Cati romani vor sa execute in razboiul asta. Cum vor face asta: In ordine alfabetica sau aleator?
  Nu e de gluma. Mesajul coalitiei din opozitie este unul de dezbinare, de razboi civil.
  Chiar asa. Trebuie sa ne omoram intre noi. Pentru a fi ei multumiti?
  Vor sa transforme Romania in ce?

 2. 2 Radu CERKEZ 9 Aprilie, 2012 la 23:38

  Mesajul opoziţiei este, într-adevăr, unul de dezbinare. Şi PNL şi PSD au distrus, dealtfel alianţa cu PDL în momentul în care s-au crezut destil de tari. Aşa se va întâmpla şi cu alianţa dintre ele. Deezbinarea este arma lor.
  Discursul războinic şi naţionalist arată de fapt adevărata faţă a camarazilor. Chiar şi această formulă de adresare spune multe. Iar Crin Antonescu, în calitatea lui de absolvent de istorie, indiferent cum a făcut facultatea, nu poate pretinde că nu ştie ce înseamnă asta. Aşa că, după ce am auzit un prezidenţiabil adresându-se camarazilor şi, ptintr-un discurs naţionalist, îndemnându-i la luptă, nu m-ar mira să aud că vor să construiască o Românie „ca soarele sfânt de pe cer” cum ar fi spus camaradul Sima. Prietenii ştiu de ce.
  În altă ordine de idei. Singura idee din „programul politic” al PNL şi PSD este „Jos Băsescu!”. Nu m-ar mira dacă, aşa cum aţi spus, ar trebui să ne omorâm între noi pentru ei dacă ei se ocupă de un singur om. Ceilalţi, treaba lor. „Îi şi decimăm, dacă ne merge nouă bine” îşi vor fi zis camarazii


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Calendar

Aprilie 2012
L M M M V S D
« Ian   Iun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Pagini

Categorii

Blog Stats

 • 13,607 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: