ROMÂNIA A ÎNVINS!!


Preşedintele cu Flacăra Democraţiei

Curtea Constituţională a României a invalidat ieri, aşa cum era şi normal, referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui României.

Spun că era normal pentru că această instituţie este creată pentru a veghea la respectarea regulilor jocului şi, bineînţeles, pentru a le respecta ea însăşi.

Regula jocului este că acest referendum ar fi fost valabil daca s-ar fi prezentat la urne 50%+1 din cei 18.292.514 înscrişi la vremea respectivă pe liste, adică 9.146.258 cetăţeni.

Aşa cum este normal, trebuie luate în calcul listele cu care s-a început referendumul indiferent dacă erau actualizate sau nu. Guvernul USL nu avea decât să le actualizeze înainte şi după aceea să declanşeze toată mascarada suspendării preşedintelui (poate căutau mai bine după nişte motive reale care să îi îndreptăţească la acest gest).

Useliştii erau, însă, tare grăbiţi aşa că nu s-au gândit la toate. Acuma încearcă să dreagă busuiocul evident în mod ilegal. Listele permanente nu sunt, de fapt, permanente măcar dacă ţinem cont de faptul că zilnic cineva moare şi altcineva devine major.

Pornind de la acest adevăr, USL a încearcat să mearga până la extrem, trecând departe de limitele legii, în tentativa de a forţa  Curtea Constituţională să admită că listele electorale permanente trebuie înlocuite cu o estimare a numărului de votanți bazată pe datele recensământului şi cu alte date ale Ministerului de Interne.

Problema este că, prin acest gest, USL dorește ca dintr-o trăsătură de condei să retragă arbitrar dreptul de vot unor cetățeni, fără a avea vreo dovadă că aceștia ar fi decedați sau decăzuți din drepturi.

La fiecare scrutin, listele electorale permanente sunt extrase, de către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Administrației și Internelor, din Registrul Național pentru Evidența Persoanelor și comunicate Biroului Electoral Central și primăriilor.

Sursa acestor date este aşadar Registrul Național pentru Evidența Persoanelor. Cetățenii români sunt introduși sau radiați din Registru după reguli foarte stricte. Intrarea în baza de date se face la naștere sau la dobândirea cetățeniei, iar ieșirea la deces, la renunțare sau la pierderea cetățeniei. Numărul celor ce dobândesc cetățenia pe parcursul vieții este nesemnificativ raportat la numărul total de cetățeni. Pentru cei ce au dobândit cetățenia prin naștere, singurele căi de ieșire din Registrul Național sunt decesul sau renunțarea benevolă la cetățenie, conform articolului 5, alineatului (2) din Constituție care spune că: Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere. Aceste situații trebuie dovedite prin documente juridice (certificat de deces, declarație de renunțare) în absența cărora nimeni nu poate fi scos din Registrul Național.

Articolul 36 din Constituție ne precizează cât se poate de clar cine are drept de vot: (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.

(2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

Şi situațiile de la punctul (2) trebuie în mod obligatoriu probate prin documente legale.

Mai pe româneşte, Direcția pentru Evidența Persoanelor îi extrage din lista tuturor cetățenilor români pe cei care au împlinit vârsta de 18 ani și care nu sunt în situație de pierdere a drepturilor electorale.

Dar USL ţine cont de baza de date a a Institutului Național de Statistică (INS), rezultată în urma recensământului. Acest institut nu se bazează, însă, pe documente justificative, ci pe declarațiile cetățenilor. De asemeena INS nu numără cetățenii, ci populația stabilă, care sunt două concepte diferite. Un cetățean plecat de mai mult de un an în străinătate nu mai este înregistrat în populația stabilă, dar este în continuare cetățean, conform art. 5 din Constituție, și are toate drepturile, inclusiv cel de vot. Nimeni nu îi poate retrage arbitrar cetățenia și drepturile.

USL susține că prin aplicarea acestei metode un număr de cetățeni, care nu se regăsesc în baza de date a INS ar trebui radiați și din listele electorale permanente. Radierea din Registru îi anulează persoanei calitatea de cetățean. Este vorba despre indivizi și de drepturile acestora. Radierea din Registru se face numai și numai individual, nu colectiv, și numai și numai în baza unor documente legale justificative. Altfel, se săvârșește un abuz grav împotriva drepturilor fundamentale ale persoanei, cea mai gravă încălcare a Constituției, anularea arbitrară a calității de cetățean.

USL continuă astfel politica sa de a comite ilegalităţi şi de a schimba regulile numai şi numai pentru a şi le face favorabile.

Atâta timp cât regulile spun că la vot ar fi trebuit să se prezinte 9.146.258 de cetăţeni şi nu s-au prezentat atâţia referendumul nu este valabil.

Sper că cei raţionali din USL, în măsura în care ei mai există să fi tras învăţăminte din aceste evenimente şi într,adevăr România şi statul de drept să câştige.

În rest propun ca toţi cetăţenii care au fost afectaţi de scăderea leului şi au simţit asta la buzunare să se alăture în demersul de a înainta o plângere împotriva celor vinovaţi că au provocat această criză aruncând preţurile în aer şi care au organizat în aşa hal referendumul încât au aruncat circa două milioane de euro din banii noştri.

Cu ceilalţi rămâne o replică celebră a lui Traian Băescu care a fost, la vremea respectiva, virală pe internet (O postez cu proxima ocazie) şi sper să îi văd şi pe alţii ca în poza de mai jos.

Respect®

Reclame

0 Responses to “ROMÂNIA A ÎNVINS!!”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

august 2012
L M M J V S D
« iul.   sept. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: