Din nou despre poliţia rutieră


Sau despre nişte ăia care deranjază circulaţia pe drumurile publice din România.

Cum altfel se pot numi chestiile alea cu şepci albe care stau pe străzi şi le arată maşinilor când să plece şi pe unde să meargă?

De pe la prânz tot aud la ştiri cum că e aglomeraţie şi se merge bară la bară pe Valea Prahovei şi, mai cu seamă, în sectorul Braşov-Buşteni şi în zona Posada-Comarnic.

Este un drum pe care îl cunosc foarte bine şi pe care circul destul de des. De foarte multe ori la ieşirea din Braşov se află un echipaj de poliţie care deviază circulaţia pe la Cheia-Văleni de Munte. Aproape de fiecare dată i-am convins să mă lase, totuşi, să merg prin Buşteni. De fiecare dată am ajuns la Bucureşti cam în 3,5-4 ore. Singura dată când m-am luat după ei şi am mers prin Văleni de Munte am facut şapte ore şi jumătate!!!

Într-adevăr, după ieşirea din Predeal şi până la ieşirea din Buşteni se merge încet dar acest lucru se întâmplă pentru că pe circa 4-5 km sunt cam 12 treceri de pietoni asta înseamnă, dacă am calculat bine, cam o trecere de pietoni la 300-400 de metri. La o asemenea frecvenţă sigur că circulaţia automobilelor este îngreunată în condiţiile în care orice pieton traversează, practic, pe unde vrea el.

Chiar şi aşa traversarea oraşului Buşteni durează cam 20-30 de minute dacă nu e niciun poliţist care să dea din mâini pe trecerile de pietoni şi spre 60 de minute dacă sunt poliţiştii care deranjază circulaţia.

Cam acelaşi lucru se întâmplă şi la Comarnic, cu specificarea că aici sunt mai puţine treceri de pietoni.

Aşadar, pe de o parte, poliţia eliberează drumul pe Valea Prahovei şi îl aglomerează până la refuz pe cel prin Văleni de Munte în loc să încerce o fluidizare a traficului pe ambele variante.

Pe de altă parte deranjază circulaţia în Buşteni şi Comarnic şi lungesc inutil perioada în care se parcurge distanţa respectivă.

În condiţiile în care centrul oraşului Sinaia este în lucru şi circulaţia se desfşoară numai pe variantă, iar noua şosea ocolitoare a Ploieştiului e atât de bine făcută încât trebuie deja reparată, ar trebui ca poliţia să se afle numai pe porţiunile cu adevărat periculoase şi să se scoată capetele de cretă din Buşteni şi Comarnic.

Pariem că în maxim 4 ore s-ar parcurge distanţa Braşov-Bucureşti?

Respect! ®

Reclame

0 Responses to “Din nou despre poliţia rutieră”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Calendar

iulie 2013
L M M J V S D
« dec.   aug. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pagini

Categorii

Blog Stats

  • 13,637 hits
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: